Zvonuri


Obama deschide subiectul despre cercetarea tratamentului cu celule stem

Obama a propus ca oamenii de stiinta sa ramana la stadiul de stiinta dar nu si de ideologie ceea ce Bush a finantat in timpul conducerii sale afirmand Guvernul a fortat ceea ce eu cred ca este o alegere falsa dintre stiinta si valorile morale” Obama a declarat aceste lucruri devreme ce a semnat documentele schimbarii politicii stiintei ale SUA si sa elimine pe cativa cercetatori care afirmau ca sunt verigi slabe in munca lor. “Este vorba despre asigurarea ca datele stiintifice nu vor fi distorsionate sau ascunde pentru a servi politic – si faptul ca luam decizii pe baza faptelor si nu a ideologiei” a spus Obama. Cercetatorii au spus ca mesajul presedintelui a fost destul de clar, Stiinta care a trimis omul pe luna conteaza si acum in viata americanilor.

Adversarii au vazut asta dintr-un unghi diferit ca o lupta pentru moralitate in intrebarile de baza despre viata si moarte. ” Actiunea presedintelui astazi de fapt va permite oamenilor de stiinta sa isi creeze indrumarile lor fara retineti morale proprii” a spus Tony Perkins. Efectul imediat va permite cercetatorilor federali sa foloseasca sute de celule stem embrionice noi pentru cercetari promitatoare de durata pentru crearea de tratamente mai bune de la diabet pana la paralizie. Pana acum cercetatorii aveau limita de 21 de celule stem create dupa august 2001 cand presedintele George W Bush a limitat fondurile pentru ca ” intrebarile fundamentale despre inceputurile si terminarea vietii stiintei. Vor trece luni inainte ca sa curga banii din tratamentul cu celule stem.

Oamenii de stiinta s-au focalizat pe un nou sens de libertate. Cred ca pacientii de pretutindeni ne vor incuraja mplorandu-ne sa lucram mai repede si mai mult pentru a gasi noi tratemente. a zis Doug Melton co-directorul Institutului Harvard de Celule Stem , tata a doi copii diagnosticati cu diabet de tipul I care e posibil sa fie tratati cu celule stem. La un nivel personal este un ajutor enorm si un moment de sarbatorire. Stiinta reuseste cand exista o schimbare colaborativa si deschisa nu atunci cand exista bariere artificiale impuse de guvern.

Presedintele Obama pune in ordine cele mai slabe politici deasupra eticii. Politica condusa de sarlatani face ca promisiunile trecute alimenteaza disperarea beneficiilor financiare ale acelora care deposedeaza moralitatea din stiinta.” Noua politica a presedintelui va forta impozantii sa subdivida cercetarea care va distruge emobrionii umani. De Gette si Castel spune ca legislatia lor incearca sa micsoreze distrugerea embrionilor. Celulele stem sunt preluate din surplusul clinicilor de fertilizare destinate a fi distruse. Obama mai spune ca politica celulelor stem este schitata asa ca nu se vor mai deschide usile pentru a fi folosite clonarii pentru reproducerea umana. El afirma ca asemenea clonare este periculoasa total gresita, si nu isi are locul in societatea noastra si in nicio societate.

Sursa: www.prostemcell.ro

Lasă un comentariu